Wat we kunnen doen om goed te sterven (video)
Onderwijsmateriaal

Wat we kunnen doen om goed te sterven (video)

  • Aanbieder TEDx Talk (Timothy Ihrig)
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
  • Versie 2013
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ)
  • Kosten nee
Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 december 2021

Engelstalige video (Nederlands ondertiteld) van dertien minuten van palliatieve zorgarts Timothy Ihrig over de kwaliteit van leven in de Verenigde Staten (VS). De gezondheidszorg in de VS is zo gefocust op pathologie, chirurgie en farmacologie, dat ze vaak geen oog heeft voor de waarden van de mens die ze hoort te verzorgen. Ihrig legt de voordelen uit van een andere aanpak, die de algehele kwaliteit van leven van de patiĆ«nt bevordert en de ernstig zieke van diagnose tot de dood met waardigheid en mededogen begeleidt.

Deze video kan als voorbereidingsmateriaal worden gebruikt.
 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.