Wat is de waarde van palliatieve zorg?
Onderwijsmateriaal

Wat is de waarde van palliatieve zorg?

  • Aanbieder Agora
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2017
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Agora
Laatst geactualiseerd: 14 november 2018

De online video "Wat is de waarde van palliatieve zorg?" laat een naaste, huisarts, anesthesioloog, consulent spirituele zorg en gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg in opleiding aan het woord over hun ervaringen met palliatieve zorg. 

Agora (een organisatie die de verankering van palliatieve zorg in Nederland ondersteunt) interviewde deelnemers aan het Nationaal Congres Palliatieve Zorg (2017) en stelde hen de vraag: Wat is de waarde van palliatieve zorg? Luister naar hun verhaal en ontdek wat de waarde is van palliatieve zorg.

Waar het om gaat in de zorg en ondersteuning in de laatste fase van het leven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Hoe je van betekenis kunt zijn in deze bijzondere fase van het leven. Agora wil eindigheid een plek geven in het leven van mensen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde.
 

Naar het materiaal
 

Opmerkingen bij dit materiaal

Door: EPZ Onderwijscommissie
Dit materiaal is als inleidend stuk te gebruiken. Soms zijn mensen wat minder te verstaan door achtergrond geluid.

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Agora
Laatst geactualiseerd: 14 november 2018
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!