Voor ik doodga (speelfilm vanuit patiëntenperspectief)
Onderwijsmateriaal

Voor ik doodga (speelfilm vanuit patiëntenperspectief)

  • Aanbieder Dutch Filmworks B.V.
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2012
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 7 april 2020

Deze film (103 minuten) vertelt het verhaal van de zeventienjarige Tessa. Zij lijdt aan leukemie en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus heeft zij haar behandelingen opgegeven en geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft in dit kader een lijst met dingen die ze graag nog wil doen: Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld.

De film kan gebruikt worden als aanleiding om met studenten in gesprek te gaan over terminaal ziek zijn en omgaan met (naderende) dood bij jongeren, copingsstrategieën en zingeving en de eventuele verschillen hiertussen. Het wensenboekje Netwerken Palliatieve Zorg Twente kan als goed ondersteunend materiaal hierbij zijn, waarbij studenten via een vast format hun eigen bucketlist kunnen opstellen. 
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 7 april 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!