Samenspel met mantelzorgers en vrijwilligers (kennisbundel)
Onderwijsmateriaal

Samenspel met mantelzorgers en vrijwilligers (kennisbundel)

  • Aanbieder Vilans en Movisie
  • Versie 2020
  • EPA's samenwerken
  • Kosten nee
Contactpersoon Cecil Scholten Vilans
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020

De kennisbundel helpt de mbo-docent van de opleiding Zorg en Welzijn de studenten goed voor te bereiden op hun coachende en faciliterende rol in de praktijk. Professionals in de zorg en welzijn krijgen te maken met het netwerk van cliĆ«nten: mantelzorgers en vrijwilligers. Met de opdrachten en tips uit deze praktijkgerichte kennisbundel geef je het onderwerp een extra impuls in deze lessen. 

De bundel is zo samengesteld dat je niet alles hoeft te gebruiken. Pik eruit wat jij kunt gebruiken in je lessen. Er zijn zes thema's met: de meest actuele kennis, evidence- en practicebased; opdrachten met aansprekende werkvormen; tips, instrumenten, PowerPointPresentaties en andere materialen voor de praktijk.

Elk thema, hoofdstuk begint met een introductievideo met enkele vragen over het thema als inleiding op het onderwerp. Je kunt de opdrachten naar eigen inzicht gebruiken. Afhankelijk van onder andere situatie, niveau van de leerlingen, groepsgrootte en beschikbare tijd kun je variatie aanbrengen en opdrachten combineren.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Cecil Scholten Vilans
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.