Regie over eigen leven en sterven, deel 2 (video)
Onderwijsmateriaal

Regie over eigen leven en sterven, deel 2 (video)

  • Aanbieder NCRV
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
  • Versie 2003
  • Opleiding geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), physician assistant (7), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, samenwerkingspartner | samenwerken
  • Kosten nee
Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 december 2021

Tweede deel van een documentaire (zes minuten) waarin artsen, verpleegkundigen en ernstig zieke en terminale patiënten worden gevolgd in het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate.

Op de afdeling oncologie moet regelmatig worden beslist over leven en dood. Uitbehandelde kankerpatiënten kunnen in de laatste fase van hun leven aangeven hoe zij die willen invullen. Gaan ze naar huis met pijnstillende medicijnen en wachten ze de dood daar af of kiezen ze ervoor hun lijden zo snel mogelijk te laten beëindigen?

Oncoloog Joep Douma probeert patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden. Regie over eigen leven en sterven behandelt meerdere onderwerpen: de vraag om euthanasie, het brengen van de gevreesde diagnose en de dilemma’s tijdens een behandeling.
 

Naar het materiaal

Naar het eerste deel


Licentie

Creative commons: by-nc-nd
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.