PowerPoint en docentenhandreiking Lesmodule interne training Zorgpad Stervensfase
Onderwijsmateriaal

PowerPoint en docentenhandreiking Lesmodule interne training Zorgpad Stervensfase

  • Aanbieder IKNL
  • Soort materiaal presentatie, tekstueel
  • Type reeks lessen/taken
  • Versie mei 2018
  • Opleidingsniveau bachelor (niveau 6), master (niveau 7), medisch specialist (niveau 8)
  • Zorgverlener basisartsen, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
  • CanMEDS zorgverlener
  • EPA's stervensfase
Contactpersoon Caro Verlouw IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 15 juli 2020

De PowerPointpresentatie behoort bij de 'Lesmodule interne training Zorgpad Stervensfase'. Docenten die deze training geven, kunnen de PowerPointpresentatie gebruiken bij de bijeenkomsten. Er is een sprekersnotitie toegevoegd bij enkele dia's met informatie en suggesties.

Naast de PowerPointpresenatie is er voor docenten de bijbehorende docentenhandreiking. De docentenhandreiking geeft informatie over de opzet van de training en de inhoud van de trainingsbijeenkomsten. Het bevat het programma van de bijeenkomsten met de inhoud van de programmaonderdelen. 

Verpleegkundigen en andere zorgverleners die binnen de eigen werkomgeving het Zorgpad Stervensfase toepassen of er mee gaan werken zijn de deelnemers aan de training. Zij zijn door de instelling geselecteerd.

Meer informatie over de training is te vinden onder de Lesmodule interne training Zorgpad Stervensfase.

Achtergrond

Het Zorgpad Stervensfase is een vertaling van de Liverpool Care Pathway for the dying patient ( LCP). De Nederlandstalige versie is in 2001 in Zuidwest Nederland ge├»ntroduceerd en vanaf 2009 landelijk verspreid. Het instrument wordt in Nederland in alle settings gebruikt: ziekenhuizen, hospices, verpleeg- en  verzorgingshuizen, thuiszorg en in in de huisartspraktijken. Er zijn drie verschillende versies beschikbaar: ziekenhuisversie, thuiszorgversie, en verpleeghuisversie.

 

Materiaal

Verwant materiaal

Contactpersoon Caro Verlouw IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 15 juli 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!