Persoonlijke verhalen over palliatieve zorg
Onderwijsmateriaal

Persoonlijke verhalen over palliatieve zorg

  • Aanbieder IKNL in samenwerking met de regionale netwerken Palliatieve Zorg in Brabant en Noord-Limburg
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2014
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 28 mei 2020

In deze 7 filmpjes van 12 minuten vertellen mensen over hun persoonlijke ervaringen met palliatieve zorg. In de filmpjes zijn lichamelijke, psychische, sociale en zingevingsdimensies te herkennen bij palliatieve patiƫnten met verschillende onderliggende ziektebeelden zoals borstkanker, alvleesklierkanker, MS, longkanker en een patient met een verstandelijke beperking.
 

Naar het materiaal
 

Opmerkingen bij dit materiaal

Door: EPZ Onderwijscommissie op 2020-01-10 09:15:17
Kan gebruikt worden als aanleiding om het te hebben over hoe je informatie geeft over palliatieve sedatie en euthanasie. Geeft een goed beeld van hoe verschillend patienten om kunnen gaan met het hebben van een ongeneeslijke ziekte.

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 28 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!