Palliatieve zorg voor mensen die dak- en thuisloos zijn: een praktische handleiding
Onderwijsmateriaal

Palliatieve zorg voor mensen die dak- en thuisloos zijn: een praktische handleiding

  • Aanbieder NIVEL; Anke de Veer (NIVEL) Barbara Stringer (GGZ inGeest, Hogeschool Inholland) Berno van Meijel (Hogeschool Inholland, Parnassia, VUmc/EMGO+,) Renate Verkaik (NIVEL) Anneke Francke (NIVEL, VUmc/EMGO
  • Soort materiaal tekstueel
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2017
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
  • Zorgvrager dak- en thuislozen
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020

In Nederland stonden in 2017 ruim 30 duizend mensen geregistreerd als 'dak- en thuisloos', dat wil zeggen zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, slapen in de opvang, op straat, in openbare gebouwen of bij familie of vrienden. Wat houdt palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn (geweest) in? En hoe kan u deze zorg optimaal aan laten sluiten bij de zorgbehoeften en problemen van de doelgroep?

De handreiking is bedoeld voor:

  • hulpverleners, begeleiders, vrijwilligers en managers in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg (in het bijzonder de FACT-teams) die begeleiding bieden aan dak- en thuislozen en die meer willen weten over palliatieve zorg
  • zorgverleners en managers in de algemene somatische zorg of palliatieve zorgvoorzieningen en die soms ook zorg geven aan dak- en thuisloze mensen.

De handreiking biedt achtergrondinformatie voor docenten / studenten bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor deze specifieke doelgroep.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!