Leerinterventie zingeving: 'Van Betekenis tot het Einde'
Onderwijsmateriaal

Leerinterventie zingeving: 'Van Betekenis tot het Einde'

  • Aanbieder Vilans
  • Soort materiaal software, tekstueel, video en animatie, website
  • Type reeks lessen/taken
  • Versie 2017
  • Zorgverlener basisartsen, geestelijk verzorgers, huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, studenten, verpleegkundigen
  • CanMEDS communicator
Contactpersoon Vilans
Laatst geactualiseerd: 15 mei 2019

Ouderen zijn in een laatste levensfase vaak bezig met vragen rond zingeving. Heb ik gedaan wat ik wilde doen in mijn leven? Ben ik van betekenis geweest? Het is voor hen van belang om hier over te kunnen praten. In gesprek met ouderen kun je hen helpen weer betekenis aan hun leven te geven. Ook de dromen die niet zijn uitgekomen, kunnen een plekje gegeven worden. Deze vorm van zingeving geeft rust en aanvaarding in de laatste levensfase.

Hoe ga je als professional het gesprek over zingeving aan?

Vilans biedt samen met partners de leerinterventie 'Van betekenis tot het Einde'. Als professional word je getraind om ouderen te ondersteunen bij zingeving. Je leert hoe je effectief het gesprek kunt voeren over levensvragen met cliënten in hun laatste levensfase.

De training bestaat uit twee onderdelen: een online-gedeelte met de praktijksimulaties en een offline gedeelte bestaande uit een training in teamverband.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal


Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

 

Contactpersoon Vilans
Laatst geactualiseerd: 15 mei 2019
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!