Keetje Bosma gaat dood
Onderwijsmateriaal

Keetje Bosma gaat dood

  • Aanbieder EPZ VUmc
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2017
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 13 februari 2019

Wat zeg je tegen mensen die slecht nieuws hebben gehad? Hoe kom je erachter wat voor iemand echt belangrijk is? Hoe ondersteun je mensen die gaan sterven? Zorg bieden aan mensen die ernstig ziek zijn is niet altijd eenvoudig en kan veel vragen oproepen. 

Keetje Bosma gaat dood is een korte video die ondersteuning biedt bij het leren communiceren met patiƫnten en naasten over de palliatieve zorg, levensvragen en het levenseinde hierbij rekening houdend met diversiteit culturele aspecten.

De video is startpunt voor reflectie en gesprek met elkaar. Het is gemaakt voor het scholingsprogramma Zingeving in de palliatieve fase van het Expertise centrum Palliatieve Zorg van het VUmc.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 13 februari 2019
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!