In gesprek met migranten over de laatste levensfase
Onderwijsmateriaal

In gesprek met migranten over de laatste levensfase

  • Aanbieder Pharos
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type enkele les/taak
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
  • Zorgvrager mensen met een migratieachtergrond
Contactpersoon Gudule Boland Pharos
Laatst geactualiseerd: 18 mei 2020

In vier voorlichtingsfilms maken studenten kennis met palliatieve zorg in verschillende culturen. Aan bod komen de verschillende aspecten en fases van de palliatieve zorg in de Antilliaanse, Turkse, Marokkaanse en Chinese cultuur. In de films komen zowel de patiĆ«nt als zijn/haar familie aan bod.

Suggesties voor gebuik

Een film bekijken en samen nabespreken, of de groep verdelen in sub groepjes. Elk groepje kijkt naar een andere film/cultuur met behulp van richtvragen. Daarna volgt een plenaire terugrapportage, met als doel: het herkennen van gezamenlijke problemen / aspecten en cultureel gebonden aspecten.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Gudule Boland Pharos
Laatst geactualiseerd: 18 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!