Opleiding

Contactpersoon

Marieke Giesen IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)

Opleiding

Dit thema biedt informatie over opleidingen in de palliatieve zorg. U treft er naast de beschikbaarheid van klassikale (fysieke) opleidingen en e-learnings (online trainingen) ook combinaties van die beide vormen aan (zogenaamde b-learnings).

Agenda
3 maart 2020 Van der Valk, Breda
Nascholing Organisatie rond palliatieve zorg Nascholing 03-03-2020 Palliatieve zorg kent vele dimensies; somatische, psychologische, sociale en existentiële/spirituele. Als huisarts willen we symptomen behandelen, lijden verminderen en kwaliteit van leven vergroten. Hoe kunnen we dit bereiken binnen beperkte tijd en omstandigheden? Hoe besluiten we adequaat rond wel of niet behandelen? Wat is het belang van een proactief zorgplan? Welke plaats heeft hoop en zingeving en welke modellen zijn hierbij behulpzaam? En hoe organiseren we dit alles in de dagelijkse praktijk?
5 maart 2020 Van der Valk, Nootdorp
Nascholing Begeleiding bij rouw Nascholing 5-03-2020 - Patiënten die rouwen; u hebt er – vaak zonder het te weten – misschien wel dagelijks mee te maken. Een rouwproces is namelijk vaak een onzichtbaar en ondoorgrondelijk proces dat vele jaren in beslag neemt. Veel mensen ontwikkelen, in meer of mindere mate, somatische klachten in hun rouwproces waarmee ze bij u als huisarts kunnen komen. Om deze signalen te herkennen, u zich bewust te zijn van hoe een rouwproces zich in de tijd ontwikkelt, wat de signalen zijn van gecompliceerde rouw en wanneer u extra hulp moet inschakelen, is deze nascholing ontwikkelt.
11 maart 2020 t/m 3 juni 2020 Ingeborg Douwes Centrum, Amsterdam
Training Zelfzorg voor hulpverleners in de palliatieve zorg Training 11 maart 2020 - In deze training staan we stil bij de emotionele impact van je werk op jezelf. Je krijgt vele inzichten en concrete manieren aangereikt om goed voor jezelf te zorgen, op en buiten je werk.
Bekijk alles

Gerelateerde thema's

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.