Set Signalering en Besluitvorming vernieuwd en uitgebreid
Nieuws6 januari 2020
Nieuws

Set Signalering en Besluitvorming vernieuwd en uitgebreid

Nieuws 6 januari 2020

Goed signaleren draagt in belangrijke mate bij aan goede palliatieve zorg. De set Signalering biedt de zorgverlener hiervoor handvatten en is uitgebreid met een signaleringskaart en achtergrondinformatie over zingeving en spiritualiteit. Daarnaast zijn de signaleringskaarten en achtergrondinformatie van dyspneu, misselijkheid & braken, pijn en vermoeidheid in de set Signalering aangepast op basis van herziening van deze richtlijnen. Wil je hier meer over weten? Raadpleeg dan de informatie over deze methode op Palliaweb.

De digitale set Signalering in de palliatieve fase is kosteloos verkrijgbaar.

Set Besluitvorming palliatieve fase herzien

De Set Besluitvorming is tevens aangepast op basis van de hierboven genoemde herziene richtlijnen. Het gebruik van de methodiek zorgt ervoor dat zorgverleners doelgericht analyseren, dat er oog is voor alle dimensies en er tijdig wordt geanticipeerd op veranderingen. Er wordt daarbij nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de patiƫnt en zijn levensverwachting.

Meer informatie over besluitvorming in de palliatieve fase vind je op onze projectpagina. Hier kun je ook de digitale set downloaden.

Bron: PZNL

Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 6 januari 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.