Contactpersoon Congresorganisatie Nationaal Congres Palliatieve Zorg Palliactief
Laatst gewijzigd: 7 september 2020

Oproep tot bijdragen aan Nationaal Congres Palliatieve Zorg

Nieuwsbericht | 7 september 2020

Het achtste Nationaal Congres Palliatieve Zorg vindt dit jaar virtueel plaats op donderdag 5 november van 9:30 tot 13:30 uur. Middels livestream kun je het programma volgen en vragen stellen.

De congresorganisatie roept op tot bijdragen in de vorm van pitches, voorbeelden voor omver te schoppen 'heilige huisjes' en nominaties voor de allereerste uit te reiken Palliactief Award.

Oproep: doe een pitch

Wil je je onderzoeksresultaten in de schijnwerpers zetten? In het programma is tijd ingeruimd voor tweemaal drie pitches van elk één minuut waarin een onderzoeker vertelt wat zijn of haar onderzoek op het gebied van palliatieve zorg heeft opgeleverd. Mail voor 1 oktober aanstaande een abstract van wat je wilt presenteren naar Palliactief via de contactknop bovenaan deze pagina. De programmacommissie selecteert uiterlijk 15 oktober 2020 de zes abstracts die in aanmerking komen voor een pitch.

Oproep: schop de heilige huisjes omver

Eén van de thema's in het programma is ‘Schop de heilige huisjes omver!’ Een heilig huisje is een voorbeeld uit de dagelijks praktijk waarbij een vastomlijnd idee bestaat dat bij nader onderzoek niet juist blijkt te zijn. Voel je je geïnspireerd, heb een treffend voorbeeld? Gebruik je beste ‘vraag van de week’ of CAT (Critical Appraisal of a Topic) en maak zo een systematische samenvatting (van maximaal 1.000 woorden) van de resultaten van een klein aantal studies over het onderwerp uit de dagelijkse praktijk. Mail voor 1 oktober aanstaande een abstract van wat je wilt presenteren naar Palliactief via de contactknop bovenaan deze pagina. De programmacommissie selecteert de vier beste ‘Heilige huisjes’ die aan de orde zullen komen in deze sessie. Uiterlijk 15 oktober 2020 zal de uitslag bekend worden gemaakt. 

Oproep: nomineer voor de Palliactief Award

Het bestuur van Palliactief heeft ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan de Palliactief Award ingesteld. De prijs, die eenmaal per twee jaar wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg, is in het leven geroepen om een persoon te eren die een prominente en fundamentele bijdrage heeft geleverd aan palliatieve zorg in Nederland. Zijn of haar bijdrage op het gebied van wetenschap, onderwijs, patiëntenzorg of leiderschap moet een blijvende impact hebben op de ontwikkeling van de palliatieve zorg. Op het congres ontvangt de winnaar de award, een bronzen beeldje, en wordt de winnaar uitgenodigd om een lezing te geven.

De congresorgansiatie ontvangt graag nominaties, ingediend door tenminste twee personen, via mail middels de contactknop bovenaan deze pagina. 

Criteria Palliactief Award

  • De genomineerde heeft zijn of haar wetenschappelijke of beroepsopleiding tenminste 15 jaar geleden afgerond
  • De genomineerde moet een cruciale bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en inbedding van de palliatieve zorg in Nederland op wetenschappelijk gebied, dan wel op onderwijskundig, zorginhoudelijk of bestuurlijk gebied

Meer informatie en inschrijving

Voor informatie over het congres en inschrijving kun je terecht op de website van het Nationaal Congres Palliatieve Zorg

 

Bron: Palliactief

 

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.