Geestelijke verzorging komt 'op stoom'

Nieuwsbericht | 4 november 2019 | Bron: Stichting Fibula

Meer dan 60% van de Netwerken Palliatieve Zorg heeft inmiddels een structuur gebouwd zodat geestelijk verzorgers in de eerste lijn worden betaald voor hun diensten en dat is binnen de korte tijd dat het project GV loopt een prachtig succes!

Dit succes ging zeker niet zonder 'slag of stoot'. Er moesten nieuwe wegen worden ingeslagen, met nieuwe samenwerkingspartners, in onrustige (netwerk-) zorgtijden. Dit lukt omdat iedereen geestelijke verzorging als belangrijk onderdeel van zorg, welzijn en zingeving ziet. Ondertussen kunnen de landelijke, ondersteunende partijen het steeds beter met elkaar vinden en begint het centrale project te lopen. Zo is er een gezamenlijke communicatiestrategie opgesteld en krijgen de plannen voor onderwijs en onderzoek inhoud. Er zijn zeker pijnpunten, onzekerheden over de toekomst en is er nog heel veel te doen met altijd te weinig middelen. Fibula is en blijft om de netwerken hierin te vertegenwoordigen en te ondersteunen.

Download

De voortgangsrapportage Q3 2019

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.