Webinar 'Zin in'.. Palliatieve zorg. Levensvragen in de palliatieve fase thuis

  • Datum 03-06-2024
  • Tijd 16.00 - 17.45 uur
  • Locatie online
  • Doelgroep Het webinar is gericht op (in)formele zorg- en dienstverleners (b.v. medewerkers werkzaam in het sociale domein, thuiszorg, (huis)artsen, POH, WMO-consulten, ouderenadviseurs enz.) vrijwilligers en an
  • Kosten gratis
  • Uiterste inschrijfdatum 03-06-2024

Maandag 3 juni van 16.00 tot 17.45 uur organiseren de Centra voor Levensvragen Limburg alweer het zesde webinar in de “Zin in…”-reeks. Ditmaal staat de Palliatieve Zorg in de thuissituatie centraal. Het webinar is gericht op (in)formele zorg- en dienstverleners (b.v. sociaal domein, thuiszorg, (huis)artsen, POH, enz.) vrijwilligers en andere geïnteresseerden.

Tijdens dit webinar besteden we aandacht aan palliatieve zorg: waar hebben we het nu over? Wanneer start deze fase en wat komt erbij kijken? De palliatieve zorg heeft vier dimensies: fysiek, psychisch, sociaal en zingevend. Bij deze laatste dimensie wordt vaak aangegeven hoe moeilijk het is om hier handen en voeten aan te geven. Toch speelt zingeving een zeer belangrijke rol in het ervaren van kwaliteit van leven, ook wanneer de patiënt of cliënt in de eigen thuissituatie verblijft. Het is belangrijk dat (professionele) zorg- en dienstverleners signaleren, informeren en indien nodig doorverwijzen.

Tijdens het webinar wordt vanuit diverse invalshoeken palliatieve zorg is bekeken, wat dit voor de cliënt kan betekenen, welke mogelijkheden er thuis zijn, en wordt er specifiek gekeken naar levensvragen en zingeving in de thuissituatie.

Diverse sprekers zitten aan tafel om met elkaar theorie en praktijk van palliatieve zorg en levensvragen in de thuissituatie te bespreken. Er is volop ruimte om vragen te stellen aan de sprekers via de chat. Deze vragen zullen zoveel mogelijk in de uitzending beantwoord worden.

Door het vergroten van de competenties op het gebied van signaleren, informeren en doorverwijzen, wil het webinar bijdragen aan verbetering van de ondersteuning bij levensvragen in de thuissituatie. Na afloop van het webinar ontvangen deelnemers een link om het webinar terug te kijken en een digitale goodiebag met informatie.

Graag nodigen wij jou uit om hierbij aanwezig te zijn. Schrijf je nu in en mis het niet!

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Contact