Café Toon Doodgewoon

  • Datum 18-06-2024
  • Tijd 19.30 - ± 21.00 uur, inloop vanaf 19.00
  • Locatie Hoeve Rosa Grubbenvorsterweg 66, 5975 RB Sevenum Parkeren: Hoeve Rosa heeft een eigen parkeerterrein
  • Doelgroep De bijeenkomsten zijn specifiek georganiseerd voor iedereen die zich wil informeren over onderwerpen rond het levenseinde.
  • Kosten deelname is gratis
  • Uiterste inschrijfdatum 17-06-2024

Thanatopraxie
 ‘Een lichte balseming’


Café Toon Doodgewoon
Een laagdrempelige manier om met lotgenoten, vrijwilligers en (zorg) professionals in contact te komen. Het geeft gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen. 

Inhoud
Thanatopraxie betekent lichte balseming: een opbaringsmethode waardoor nabestaanden prettiger afscheid kunnen nemen. Door een lichte balseming is er geen koeling meer nodig, waardoor een dierbare zacht en aanraakbaar blijft en de temperatuur van de omgeving aanneemt, zonder verkleuringen of 'wassenbeelden uiterlijk'. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat Thanatopraxie is en hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast wordt ingegaan op de voor- en nadelen van Thanatopraxie. Tot slot worden nog enkele tips en achtergrondinformatie gedeeld.

Gastspreker    
Rens de Peijper is sinds 2008 gediplomeerd thanatopracteur en in 2012 gestart als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer, waarbij hij samen met Paula kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het uitvoeren van restauratie-technieken en reconstructies.
Zijn doel is om alles in het werk te stellen om afscheid nemen toch mogelijk te maken. 
Paula Swinkels is door Rens opgeleid en is zich tevens wetenschappelijk gaan verdiepen in Thanatopraxie. Steeds blijven ontwikkelen, samen met goed luisteren naar de wensen van nabestaanden, zijn haar drijfveren om steeds weer te zorgen voor een mooie opbaring. Families een fijne laatste herinnering geven, dat vindt ze belangrijk. Dat hun dat steeds weer lukt, vindt ze een zegen.
       
Doelgroep
De bijeenkomsten zijn specifiek georganiseerd voor iedereen die zich wil informeren over onderwerpen rond het levenseinde.

Praktische informatie
Datum:        Dinsdag 18 juni 2024
Tijdstip:       19.30 - ± 21.00 uur, inloop vanaf 19.00
Locatie:       Hoeve Rosa, Grubbenvorsterweg 66, 5975 RB, Sevenum
Parkeren:    Hoeve Rosa heeft een eigen parkeerterrein 
Kosten:        Deelname is gratis

Informatie
Voor meer informatie over deze thema bijeenkomst of het netwerk kunt u terecht bij: Marian Kessels netwerkcoördinator NPZ Noord-Limburg. Tel: 06 Р30 02 03 38 Email: mariankessels@viecuri.nl

Inschrijven
U kunt zich aanmelden door hieronder het inschrijfformulier in te vullen.

Voor een pdf van deze informatie, zie hier.
 

Contact