Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiĆ«nten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. U kunt dan onder andere denken aan leven met aandoeningen als kanker, COPD, hartfalen, dementie. 

Door vroegtijdig klachten van lichamelijke, psychische, sociale of spirituele aard te er- en herkennen, kan op tijd ondersteuning worden geboden voor u en uw naasten. Binnen het netwerk werken organisaties samen zijn alle mogelijkheden voor ondersteuning aanwezig.

Deskundige beoordeling, behandeling en ondersteuning van symptomen zoals pijn, verdriet, benauwdheid, misselijkheid/ braken, vermoeidheid, angst en eenzaamheid bieden mogelijkheid om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Het tijdig bestrijden van symptomen maakt leven aangenamer en makkelijker, waardoor u toe (blijft) komt aan wat voor u belangrijk is in het leven, ondanks de aandoening. Dagelijkse werkzaamheden, Hobby, vakantie, genieten familie, vrienden,de natuur blijven zo tot de mogelijkheden behoren.

Het geeft u de mogelijkheid zelf keuzes te maken, regie te voeren, autonoom te blijven, passen bij uw waarden, wensen en behoeften.

Waarom is goede palliatieve zorg belangrijk ?

Op zoek naar passende zorg? Ga naar:  Zorg in uw regio

Contact