Welkom bij Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg (NIK)

"Kinderpalliatieve zorg is zorg voor kinderen die een levensduur verkortende of levensbedreigende aandoening hebben. Kinderpalliatieve zorg draait echter niet alleen om het zieke kind, het hele gezin kan hulp en ondersteuning krijgen bij de verzorging en begeleiding. Naast medische of verpleegkundige zorg kan het ook gaan om pedagogische of psychosociale hulp of spirituele zorg. Dit valt allemaal onder palliatieve zorg, waarbij de focus op de kwaliteit van leven ligt." 

Netwerk Integrale Kindzorg Zuidoost is een van de samenwerkingsverbanden van professionals uit verschillende (zorg)organisaties en disciplines met veel kennis over en ervaring met de zorg voor kinderen met een complexe zorgvraag e/o die kinderpalliatieve zorg nodig hebben.

In de databank van 'Zorg in uw buurt' vindt u een actueel landelijk overzicht met contactgegevens van (zorg)aanbieders voor kinderpalliatieve zorg.

De Netwerkcoördinator van NIK Zuidoost is Chantal van der Velden. Heeft u een vraag, neem dan contact op via mailto:info@nikzuidoost.nl of via 06-17003302. Zij zal binnen 24 uur reageren.

Contact