Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht

Naar Zorg in de regio

Naar Hospices vrije plaatsen

Naar Centrum voor levensvragen Utrecht Stad

Naar Overige hulpverlening

Geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht zijn beschikbaar in de gemeenten De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Het centrum voor levensvragen biedt:

  • begeleiding door een geestelijk verzorger thuis voor 50+ en mensen die ongeneeslijk ziek zijn
  • consultatie, scholing en coaching on the job voor zorgverleners en behandelaars
  • deelname aan multidisciplinair overleg door een geestelijk verzorger (b.v. in PaTz-groepen)

Flyer Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht
Flyer op papier ontvangen? Mail coordinator Robin Zuidam

Begeleiding door een geestelijk verzorger thuis

Je kunt bij het centrum terecht voor één of meer gesprekken als je worstelt met vragen rond het bestaan en de zin van het leven. Dat kan bijvoorbeeld bij ziekte, verlies of een andere ingrijpende ervaring zijn. Hier vind je meer informatie. Het kan dan goed zijn om in contact te komen met iemand die je kan begeleiden. Het centrum voor levensvragen is een schakel tussen jouw vragen en de begeleiders of organisaties die je hierbij kunnen helpen. De geestelijk verzorgers zijn geregistreerde beroepskrachten.

Folder Wanneer naar een geestelijk verzorger?

Scholing voor zorgmedewerkers

Medewerkers in zorg en welzijn krijgen vaak terloops te maken met levensvragen van ouderen. Werkdruk en werkmethoden zijn soms remmende factoren om hieraan aandacht te geven. Soms is het moeilijk om op deze vragen in te gaan omdat je er geen raad mee weet of omdat je de vraag achter de vraag niet herkent. Het omgaan met ernstig zieke en hulpbehoevende mensen kan zorgverleners zich soms machteloos laten voelen. Ook kan het bij henzelf vragen oproepen naar de zin van het leven.

Het is niet zozeer nodig om uitgebreide kennis te hebben over levensvragen of levensbeschouwingen. Van groter belang is het vermogen om voor de cliënt van betekenis te kunnen zijn, om het contact te durven aangaan. Ook kunnen omgaan met verlies in je werk is belangrijk, voor jezelf en voor je collega's.

Deelname geestelijk verzorger aan een PaTz-groep

Wil je een enkele keer of structureel een geestelijk verzorger in de PaTz-groep? Die kan (onderliggende) existentiele en spirituele vragen of problemen benoemen bij de bespreking van een patient. Ook kan de geestelijk verzorger deskundigheidsbevordering op dit gebied voor deelnemers aan de PaTz-groep geven.

Je kunt een beroep doen op een geestelijk verzorger in Zuidoost-Utrecht via de mail of telefonisch op werkdagen:  06 - 293 42 502. Je kunt ook een bericht inspreken, dan word je teruggebeld. Weet je niet zeker of je in deze regio woonachtig bent of bel je vanuit een ander deel van Midden-Nederland, bel dan 085 - 0043 063.

Website Centrum voor Levensvragen Zuidoost-Utrecht

Stichting Geestelijke Verzorging Palliatief Zeist (GVPZeist)

Het centrum voor levensvragen werkt samen met GVPZeist, die geestelijke begeleiding aan mensen in de palliatieve fase in Zeist aanbiedt. Deze begeleiding wordt geboden door vrijwilligers en beroepskrachten. Meer informatie vind je hier.

Aanmelden nieuwsbrief