Uitnodiging Drie online masterclasses Zingeving en geestelijke verzorging

Nieuws NPZ Rotterdam en omstreken 14 augustus 2023

Wil je de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktische toepasbare tools rondom zingeving en geestelijke verzorging ontvangen? En in gesprek gaan met andere professionals uit het veld en cliƫnten over zingeving en geestelijke verzorging?

Agora en ZonMw nodigen je van harte uit om deel te nemen aan drie unieke online masterclasses (kosteloos, met accreditatie) over zingeving en geestelijke verzorging. Noteer onderstaande data in jouw agenda en meld je aan! We moedigen je ook aan om de uitnodiging door te sturen naar collega's en partners.

Masterclass Zingevingszorg bij huisarts en POH: 7 november 2023, 19.00 - 21.00 uur

Wat wordt bedoeld met zingeving? Hoe kunnen huisartsen en praktijkondersteuners zingevingsvragen signaleren, bespreekbaar maken en begeleiden? Wanneer is het nodig om door te verwijzen en naar wie?  Tijdens deze masterclass leer je de behoeften van patiĆ«nten aan zingeving (nog beter) te signaleren, te bespreken en te begeleiden. Je gaat aan de slag met tools voor de praktijk van huisartsen en verkent mogelijkheden tot samenwerken in geestelijke verzorging thuis. Vanuit een eerdere podcast lichten Gaby Jacobs, Pieter Barnhoorn en Jos Somsen dit onderwerp toe. Sander de Hosson brengt vanuit zijn praktijk een casus in. Meer weten en aanmelden? Ga naar het ZonMw agenda-item.


Masterclass Zingeving in het sociaal domein: 14 november 2023, 15.00 - 17.00 uur

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over hoe je aan zingeving binnen het sociaal domein gezamenlijk inhoud kan geven, welke rol Centra voor Levensvragen daarin kunnen spelen en hoe en waar deze centra te vinden zijn. De Centra voor Levensvragen leveren een bijdrage en we delen ervaringen vanuit de Leerwerkplaatsen van Agora en vanuit het brancheproject Zingeving in het sociaal domein van de Kenniswerkplaats. Meer informatie over de sprekers volgt nog. Meer weten en aanmelden? Ga naar het ZonMW agenda-item.


Wat is zingeving en wat betekent het voor jou? Waarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor zingeving in je dagelijkse werk en hoe kun je dat organiseren in uw werkomgeving? Door ervaringen uit te wisselen ontdek je hoe aandacht voor zingeving in je werkomgeving en netwerk vorm kan worden gegeven. Je vergroot je kennis en doet inspiratie op om collega’s en leidinggevenden te betrekken bij het thema zingeving. Je krijgt inzicht uit recente onderzoeken uit de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke Verzorging thuis over verbindend werken en neemt mee hoe je deze inzichten praktisch kunt toepassen. Bij deze masterclass zijn ambassadeurs zingeving uit de zorg en het sociaal domein van de Kenniswerkplaats Zingeving aanwezig. Sprekers zijn Pieter Barnhoorn, Oscar Kerkman en onderzoekers uit de Kenniswerkplaats Zingeving. Meer weten en aanmelden? Ga naar het ZonMw agenda-item.

Wij hopen je bij onze masterclasses te zien!

Met vriendelijke groet, Agora en ZonMw-team Zingeving en Geestelijke verzorging

Contact