Consultatieteam

Regionaal Consultatief Palliatief Team: 06 - 432 371 50

Komt u bij de zorg voor patiënten in de palliatieve fase wel eens voor vragen of problemen te staan? Consulteer dan telefonisch een expert op het gebied van palliatieve zorg. Deze consulent denkt met u mee en adviseert u kosteloos. De consulent neemt de zorg niet over. U blijft zelf verantwoordelijk voor de zorgverlening aan uw patiënt.

Het regionale Consultatief Palliatief Team (CPT) bestaat uit vijf transmuraal palliatief verpleegkundigen en vier kaderartsen palliatieve zorg. 

Het CPT is op werkdagen van 9.00 - 17.00 telefonisch bereikbaar voor alle professionele hulpverleners in de gehele regio Roosendaal, Bergen op Zoom en Tholen. Bekijk ons team. 

Landelijk telefoonnummer consultatie: 088 - 605 14 44

Naast het regionale nummer is er ook een landelijk telefoonnummer dat via de postcode van de consultvrager uitkomt bij een consultatieteam. Dit nummer kan ook gebeld worden in de avond, nacht en weekend uren. 

Werkwijze

Een verpleegkundig consulent van het Consultatief Palliatief Team neemt uw hulpvraag in behandeling. Na analyse van het probleem stellen deze verpleegkundig consulent en een medisch consulent gezamenlijk een advies op. De consulent belt u zo snel mogelijk terug om het advies met u te bespreken. De consulent baseert zijn adviezen op de landelijke richtlijnen. Daarnaast heeft de consulent toegang tot een breed netwerk van medisch en verpleegkundig specialisten en psychosociale en spirituele zorgverleners.

Waarover kunt u vragen stellen? 

  • Moeilijk behandelbare symptomen zoals: pijn, verwardheid, misselijkheid, dyspnoe, angst of depressie 
  • Beslissingen rondom het levenseinde: stopzetten van vocht en voeding, staken van behandelingen, indiceren en uitvoeren van palliatieve sedatie 
  • Bijzondere medicatietoepassingen, doseringen, toedieningswijzen 
  • Problemen op existentieel of spiritueel gebied 
  • Organisatie van zorg, overbelasting van de mantelzorg, sociale kaart 
Contact