Terugblik scholing Palliatieve Zorg voor dokters- en apothekersassistenten

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 13 mei 2024

Op 18 april werden ruim tachtig dokters- en apothekersassistenten bijgeschoold over palliatieve zorg en de Palliatieve Kit. In onze regio wordt sinds vorig jaar, naar grote tevredenheid de Palliatieve Kit ingezet. De Palliatieve Kit is een box die middelen bevat om snel te kunnen handelen als bij palliatieve patiënten, die in de terminale fase zijn gekomen, een plotse verslechtering of een acuut probleem optreedt. De box wordt proactief besteld en bespaart veel tijd en ongemak voor patiënten en zorgverleners.

Eerder werden hier al huisartsen en apothekers over geïnformeerd. Op 18 april vond ook de scholing plaats voor dokters- en apothekersassistenten. Soms een vergeten groep maar niet minder belangrijk in de keten van de palliatieve zorg!

Deze scholing werd georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe. Tijdens de scholing heeft Laleh Rahmani (apotheker) het gebruik en belang van de kit uitgelegd en Pieter Schimmel (medisch consulent, palliatief consultteam) en Els Schimmel (verpleegkundig consulent, palliatief consultteam) gaven uitleg over alle facetten van de palliatieve zorg.

Bij de scholing was een grote opkomst van 86 dokters- en apothekersassistenten vanuit heel onze regio. Dit toont de grote belangstelling onder hen aan. Tijdens de scholing gaven de deelnemers aan hoe belangrijk het is om geinformeerd te zijn als de patiënten achteruitgaan om zo samen de juiste warme zorg te kunnen bieden. Via Gezond Veluwe zullen we een oplossing zoeken voor dit verzoek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief