Triviantspel palliatieve zorg nu ook voor verzorgenden

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 01 mei 2021

In 2018 won het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch Centrum de Jaarprijs palliatieve Zorg Impact met ‘Triviant Palliatieve Zorg’.  Het spel kan gebruikt worden om op een speelse en interactieve wijze kennis over de vele aspecten van palliatieve zorg bij zorgverleners te vergroten. Het spel kan ingezet worden bij diverse onderwijsmomenten. Er is nu ook een versie voor verzorgenden.

Triviantbord Palliatieve Zorg

Het spel kan worden gespeeld met 5-6 deelnemers of met maximaal 4 groepjes van 2-3 deelnemers. Een consulent palliatieve zorg heeft de leiding en kan een antwoord toelichten en of aanvullende informatie geven. Een klinische les of teamoverleg is bijvoorbeeld een prima gelegenheid om het spel in te zetten en zo de kennis over palliatieve zorg te toetsen.

Er zijn twee versies van het Triviant spel beschikbaar:

  • Een versie voor artsen, arts-assistenten en verpleegkundigen.
  • Een versie voor verzorgenden.

Bestellen

Een compleet spel met een groot speelbord, vragenset, pionnen, triviantjes, een dobbelsteen en een speluitleg, bedraagt 55 euro. Geïnteresseerd in één of meer spellen? Stuur een e-mail naar i.jagerman@amsterdamumc.nl. Vermeld daarbij duidelijk in welke versie (voor artsen, arts-assistenten en verpleegkundigen of voor verzorgenden) je geïnteresseerd bent.

Contact en aanmelden nieuwsbrief