Webinars over kinderpalliatieve zorg 

  • Datum 13-09 / 04-10-2022
  • Locatie Online

In september en oktober organiseert Carend in nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg een bijzondere reeks webinars. In het vierluik wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten van de kinderpalliatieve zorg met aandacht voor het zieke kind, maar ook voor het hele gezin.

De webinars zullen over medische en verpleegkundige zorg gaan, maar ook de andere domeinen van palliatieve zorg, met name pedagogische, psychosociale en spirituele zorg zullen veel aandacht krijgen. Het gevarieerde en geaccrediteerde programma met zowel ervaringsdeskundigen als zorgverleners (waaronder professor Eduard Verhagen en rouwtherapeut Tanja van Roosmalen) is als geheel te volgen, maar de webinars zullen ook afzonderlijk interessant zijn. Ook toegankelijk voor niet-zorgverleners.

Programma:

  • Dinsdag 13 september: 'Kennismaking met de kinderpalliatieve zorg' (Met: hoogleraar kindergeneeskunde Eduard Verhagen en moeder Paula van Driesten). 
  • Dinsdag 20 september: 'Praten over de dood met kinderen'. (Met: kinderoncoloog Erna Michiels, rouwtherapeut Agmar Butcher en moeder Marjolein Broeren).
  • Dinsdag 27 september: 'Levend verlies' (Met: rouw- en verliestherapeut Tanja van Roosmalen).
  • Dinsdag 4 oktober: 'Zingeving bij ongeneeslijk zieke jongeren'. (Met: geestelijk verzorger Nette Falkenburg en hospiceverpleegkundige Nienke van de Giessen).

Meer informatie.

Contact en aanmelden nieuwsbrief