Symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding

  • Datum 16-04-2024
  • Tijd 9.30- 17 uur
  • Doelgroep (huis)artsen, specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning

Zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? Dat kost tijd. Dat is jammer, want zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt. Een gesprek hierover geeft je belangrijke informatie voor goede zorg en ondersteuning en voor maatwerk voor jouw patiënt of cliënt. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg.

Tijdens dit symposium van Agora krijg je inzichten, tips en handvatten om bewuster met zingeving aan de slag te gaan. In lezingen en deelsessies wordt specifiek aandacht besteed aan diversiteit in relatie tot zingeving en spirituele zorg. In jouw werk kom je mensen tegen met diverse achtergronden in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid. Wat is belangrijk om te weten en hoe kun je op eenvoudige wijze meer aansluiten bij diverse wensen en waarden en zo meer veiligheid en vertrouwen bieden? Je krijgt handvatten en tools om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de gesprekken en de zorg en ondersteuning te verbeteren.

Meer informatie en aanmelden: agora.nl

Contact en aanmelden nieuwsbrief