Opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

  • Datum 29-09-2022
  • Locatie Inholland Diemen
  • Doelgroep Praktijkondersteuners

Huisartsen krijgen meer taken op hun bordje. Steeds vaker bieden ze oncologische zorg in alle fasen van het ziekteproces. Ze bieden preventie en diagnostiek maar ook (palliatieve) behandeling en nazorg. Dat is fijn voor de patiënt, die één vertrouwd aanspreekpunt heeft. Wel heeft de huisarts door deze toename van taken praktijkondersteuning nodig. Gelukkig kunnen sommige taken goed worden overgedragen.

Ben jij praktijkondersteuner en wil jij je specialiseren in palliatieve en oncologische POH-zorg in de huisartsenpraktijk? Met de post-hbo opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk leg jij hiervoor een goede basis.

Oud-deelnemer van de opleiding, Carola Wouters, is geïnterviewd voor een podcast waarin zij haar ervaringen deelt over de wijze waarop zij haar huisarts ondersteunt. "Ik werk veel met palliatieve patiënten in de huisartsenpraktijk en trek hierin samen met de huisarts op. Ik vind het heel mooi om te doen en krijg van de patiënten en de familie te horen dat ze de intensieve begeleiding als fijn en ondersteunend ervaren, zeker in de terminale fase."

Start
Amsterdam, donderdag 29 september 2022.

Duur
Dertien bijeenkomsten in negen maanden (éénmaal per twee á drie weken van 9.15-16.30 uur).

Meer informatie.

Contact en aanmelden nieuwsbrief