Communiceren met kinderen en jongeren: Hoe doe je dat?

  • Datum 30-06-2021
  • Locatie Online
  • Doelgroep Hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen en jongeren waarvan een van de ouders ziek is en gaat overlijden

Wat hebben kinderen en jongeren nodig als een van hun ouders ziek is en gaat overlijden? Hoe kan je met ze in contact komen? Wat zijn de handvatten die je kan aanreiken als hulpverlener aan ouders, kinderen en jongeren?

Op woensdag 30 juni organiseren de samenwerkende netwerken van het consortium Noord-Holland en Flevoland en het Netwerk Integrale Kindzorg Noord Holland en Flevoland samen met Praktijk Druppel een online workshop: Communiceren met kinderen en jongeren: Hoe doe je dat?

Praktijk Druppel geeft integratieve psychotherapie aan kinderen en jongeren. Regelmatig zien zij dat er problemen ontstaan doordat kinderen/jongeren zich niet gehoord, gezien en/of begrepen voelen door volwassenen. De reactie van een kind op verlies is afhankelijk van karakter, leeftijd en ontwikkelingsfase. Communiceren met kinderen/jongeren kan op vele manieren – praten is er daarvan maar één.

In deze workshop nemen integratieve kind- en jongerentherapeuten Lynn Jonkman en Marjo Vermeulen van praktijk Druppel jullie mee in de eerste stappen van communicatie bij rouw en verlies.

Datum: 30 juni

Tijdstip: 20.00 tot 21.30 uur

Deelname: Gratis

Meer informatie en aanmelden

Consortium-NHF.pngNIK-NHF-(1).png

Contact en aanmelden nieuwsbrief