Casuïstiekbespreking 'Bewust stoppen met eten en drinken'

  • Datum 12-03-2024
  • Tijd 17.30 - 19.00 (broodjes staan vanaf 17.15 uur klaar)
  • Locatie Vol- Amstelland ziekenhuis
  • Doelgroep Huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde en andere zorgverleners die te maken hebben met patiënten in de palliatieve fase.
  • Kosten Gratis
  • Beschikbare plaatsen 0 van de 40

Het Netwerk palliatieve zorg Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland organiseert een casuïstiekbespreking in het Amstelland Ziekenhuis over bewust stoppen met eten en drinken. 

Bewust stoppen met eten en drinken
Soms is bewust stoppen met eten en drinken een keuze om de dood te versnellen. Dit is geen gemakkelijke keuze. Voor naasten is deze keuze vaak zwaar en ook zorgverleners en vrijwilligers kan het lastig zijn. Wat komt er allemaal bij kijken als iemand ervoor kiest om te stoppen met eten en drinken? Hoe kun je de patiënt en de naasten daarbij goed begeleiden? Wat vraagt dat van zorgverleners en eventueel betrokken vrijwilligers?  

Tijdens deze casuïstiekbespreking nemen deskundigen ons vanuit verschillende invalshoeken mee in de dilemma’s die je hierbij tegen komt. En er is volop tijd voor het inbrengen van vragen en eigen casuïstiek!

Sprekers
Huisarts en kaderarts palliatieve zorg Marianne van Helvoort en José Maas verpleegkundige palliatieve zorg.

 

Schrijf je in via onderstaand formulier. 

Voor deze casuïstiekbespreking hebben zich het maximaal aantal deelnemers aangemeld. We onderzoeken of we een tweede bijeenkomst kunnen organiseren. Wil je op de hoogte worden gehouden?  Stuur dan een e-mail naar netwerkpalliatievezorg@sigra.nl.

Contact en aanmelden nieuwsbrief