Week van de Palliatieve Zorg

9 t/m 16 oktober 2021 
Als het leven eindigt, wat kan er nog?

Wat betekent het als je te horen hebt gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent? Kun je dan nog wel genieten van het leven? En wat voor hulp is er mogelijk? Kom kennismaken met palliatieve zorg in de Week van de Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek.

Er worden verschillende, laagdrempelige activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Op iedere locatie kunt u met uw vragen terecht bij de aanwezige deskundigen.

Met uitzondering van de filmavond zijn alle activiteiten gratis toegankelijk, of de hele week online te zien of te horen.

Programma

9 t/m 16 oktober Podcast 'Cafe Palliterm'

Verhalen en interviews met oa. huisarts palliatieve zorg Marijke van Daelen en longarts en columnist Sander de Hosson. Te beluisteren op de website van de VPTZ Gooi en Vechtstreek.

Link naar de podcast: https://www.vptzgooienvechtstreek.nl/*

9 t/m 16 oktober Hospice Kajan online

Wij nodigen u van harte uit om virtueel kennis te maken met Hospice Kajan zodat u op deze manier een indruk krijgt van wat er binnen een hospice gebeurt.

Vanaf 9 oktober kunt u Kajan online bezoeken. Hier vindt u verhalen over de zorg, vrijwilligerswerk, verhuizen uit een hospice en nog veel meer. Wees welkom!

Link naar de website  www.hospicekajan.nl/weekvandepz2021
 

zaterdag 9 oktober Open dag Hospice Huizen

Hospice Huizen is een gastvrij bijna-thuis-huis waar iedereen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven heeft, kan worden verzorgd.

Tijdens een rondleiding krijgt u informatie over verblijf in dit hospice en ervaart u de sfeer van het huis. Als extraatje maakt u kennis met aanvullende vormen van zorg, zoals massage en geurtherapie.

Tijd: 
Locatie: Gooierserf 126, 1276 KV Huizen
Aanmelden: via info@hospicehuizen.nl of telefonisch: 035 - 7200710

maandag 11 oktober Filmavond 'Supernova' 

Filmtheater Hilversum

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden.

Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: Filmtheater, Herenplein 5, 1211 DR Hilversum
Toegangsprijs: € 9,75

Reserveren: https://www.filmtheaterhilversum.nl/
 

dinsdag 12 oktober Dichtbij het levenseinde, korte verhalen over zin en zinloosheid

door Esli Jongen, geestelijk verzorger 

In deze korte interactieve lezing kijken we naar verhalen vanuit het C’est La Vie-Huis. Hoe staan mensen stil bij het naderende levenseinde? Wat is voor hen belangrijk of zinvol? Het leven kan ook lijden worden. Wat maakt dat sommige mensen deze laatste fase als zinloos benoemen?

We bekijken deze vragen aan de hand van ervaringsverhalen. Er is geen ‘goed’ of ‘fout,’ geen ‘zwart of wit.’ De ervaringen rondom het levenseinde zijn kleurrijk en divers.

Aansluitend is er gelegenheid om met een van onze vrijwilligers naar het C’est La Vie-Huis te wandelen waar zij u het huis laten zien.

Tijdstip: keuze uit 2 momenten: 14.00-14.45 uur of 15.00-15.45 uur 
Locatie: Evangelisch- Lutherse kerk Mecklenburglaan 50, 1404 BB Bussum

Aanmelden: info@cestlavie-huis.nl met het tijdstip van keuze en uw naam en telefoonnummer. Stelt u een rondleiding op prijs, horen we dat ook graag.
 

donderdag 14 oktober Boeklezing 'Tussenland', over leven in de palliatieve fase

door Jannie Oskam, auteur 

Wie niet meer kan genezen, komt terecht in een onontgonnen gebied,  Tussenland: een overgangsgebied tussen leven en dood waarin je de weg niet kent en waarvan je de taal niet spreekt. Daarom is er behoefte aan wegwijzers. Schrijver Jannie Oskam, jarenlang werkzaam geweest in de zorg en zelf ‘Tussenlander’, gaat daarover met de bezoekers in gesprek. 

Tijdstip: 14.30 tot 16.30 uur
Locatie: Viore, Oosterengweg 44, 1212 CN Hilversum
Aanmelden: via mail: aanmelden@viore.org of telefonisch: 035 - 6853532
ivm Corona is er plaats voor een beperkt aantal bezoekers, anderen kunnen de lezing on-line volgen.
Download hier de flyer
 

vrijdag 15 oktober Wandeling begraafplaats Bosdrift Hilversum

door Uitvaartstichting Hilversum

In kleine groepjes maakt u een wandeling over een van de markantste begraafplaatsen van Hilversum. Jarenlang was deze begraafplaats ‘verstild’, wat extra bijdraagt aan de sereniteit van de locatie die nog steeds voelbaar is. Op dit moment wordt de begraafplaats stap voor stap weer in gebruik genomen. Sinds 2020 is het weer mogelijk om hier te begraven. Ook is hier een natuurbegraafplaats gecreëerd. 

Locatie: Bosdrift 12, 1215 AL Hilversum
Aanmelden: via info@uitvaartstichtinghilversum.nl of telefonisch: 035 - 6210960
 

Met dank aan

Dankzij de inzet en bijdrage van de organisatoren van de Week van de Palliatieve Zorg is dit programma mogelijk gemaakt. Wij bedanken ook Drukkerij Smit voor het maken van de posters en de flyers.

Logo-HospiceKajan_Logo_Blauw_RGB-(2).pngLogo-Hospice-Huizen-(1).jpgLogo-1-Cest-la-Vie-huis-(1).jpglogo-CvL-(1).jpgLogo-Uitvaartstichting-Hilversum-(1).jpgLogo-VPTZ-Gooi-en-Vechtstreek-(1).gifLogo-Viore-(1).jpg

 

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief