Week van de Palliatieve Zorg

Wat is de Week van de Palliatieve Zorg ?

Normaal zal je niet snel een hospice binnenstappen of met iemand over de dood praten. Maar ziekte en sterven overkomt ons allemaal. Dan is het goed om te weten wat je kunt doen en welke mogelijkheden er zijn voor zorg in de laatste levensfase.

In de Week van de Palliatieve Zorg, die ieder jaar in oktober wordt georganiseerd, kun je kennismaken met palliatieve zorg. De meeste activiteiten zijn gratis en overal zijn deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden.

Week van de Palliatieve Zorg 2021 

Meer dan 100 bezoekers namen deel aan de Week van de Palliatieve Zorg 2021. Er was een filmavond, een lezing over zin en zinloosheid, en 'Tussenland', een lezing over hoe je leeft met een ongeneeslijke ziekte.

Het C'est La Vie-huis, Hospice Huizen en Hospice Kajan organiseerden rondleidingen en Uitvaartstichting Hilversum nam bezoekers mee op een wandeling over de begraafplaats Bosdrift.

Heb je de week gemist maar wel vragen over palliatieve zorg? Wij helpen je graag en kunnen je adviseren of doorverwijzen.

Vul het contactformulier in en laat je telefoonnummer achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Mailen kan ook: info@netwerkpalliatievezorggooi.nl. 

Fotocollage-filmavond-Week-vd-Pall-Zorg-2021-(1).jpg

 Foto: Filmtheater Hilversum: Film 'Supernova'

12-okt-Lezing-c-est-la-vie-huis-(1).jpg

Foto: Lezing: 'dichtbij het levenseinde, over zin en zinloosheid' door Esli Jongen


Terugzien: lezing 'Tussenland' door Jannie Oskam 

Hoe leef je met een ongeneeslijke ziekte en de wetenschap dat je misschien nog maar kort te leven hebt? Jannie Oskam, auteur van het boek 'Tussenland' maakt het aan den lijve mee. Zij vertelde erover tijdens een boeiende lezing bij Viore. Voor mensen die hetzelfde meemaken is het een verhaal vol herkenning en erkenning. De lezing is terug te kijken via Youtube en duurt ongeveer 1,5 uur.  Lezing Jannie Oskam - YouTube

Heb jij behoefte aan een gesprek hierover, of wil je lotgenoten ontmoeten? Neem dan contact op of bezoek Viore in Hilversum. Viore.org|Voor iedereen die leeft met kanker

Jannie-Oskam-met-boek-14-10-21-Viore.jpg
Foto: Jannie Oskam leest voor uit haar boek 'Tussenland'
 

Aan de Week van de Palliatieve zorg werkten mee

Logo-HospiceKajan_Logo_Blauw_RGB-(2).pngLogo-Hospice-Huizen-(1).jpgLogo-1-Cest-la-Vie-huis-(1).jpglogo-CvL-(1).jpgLogo-Uitvaartstichting-Hilversum-(1).jpgLogo-VPTZ-Gooi-en-Vechtstreek-(1).gifLogo-Viore-(1).jpg

 

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief