Scholing Pijn in de palliatieve fase

  • Datum 19-10-2022
  • Tijd 9.00-12.15
  • Locatie Lunteren
  • Doelgroep verpleegkundigen en verzorgenden
  • Kosten 49 euro

op woensdagochtend 19 oktober van 09:00-12:15 uur organiseert DandelionTraining een scholing voor verpleegkundigen en verzorgenden over pijn. Pijn is een veelvoorkomend symptoom in de palliatieve fase. Pijnklachten beïnvloeden de kwaliteit van het leven van de palliatieve patiënt doorgaans op een negatieve manier, het beïnvloed het denken, de mate van bewegen en eten, heeft invloed op de gemoedstoestand en persoonlijke relaties. Pijn veroorzaakt machteloosheid en zorgt zelfs voor onbegrip. Pijn heeft invloed op alle dimensies van het leven. Iedereen ervaart pijn op zijn eigen manier en daardoor is een persoonsgerichte aanpak essentieel. De vaak complexe problematiek, de brede patiëntencategorie en de diversiteit in zorg, maken het van belang dat verzorgenden en verpleegkundigen kennis en inzicht moeten hebben in pijn en pijnbestrijding, zodat zij optimale zorg kunnen verlenen, waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: inzichten in de diversiteit van pijn, pijnbeleving, medicatie, niet-farmacologische interventies en wat doet pijn op de diverse dimensies.

 

Onze scholingen zijn interactief van opzet en praktisch toepasbaar. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende richtlijnen, deze zijn getoetst aan de nieuwste richtlijnen van het IKNL en sluiten aan bij de dagelijkse praktijk.

De accreditatie voor bovenstaande scholingen is bij  V&VN voor 3 punten aangevraagd, de kosten zijn 49 euro per scholing per persoon. Voor verdere informatie zie onze website www.dandeliontraining.nl/training

Contact