multidisciplinair Congres ‘Leven toevoegen aan de dagen’

  • Datum 16-03-2023
  • Locatie Jaarbeurs Utrecht

Op 16 maart 2023 organiseert het jonge zorgplatform voor palliatieve zorg Carend het multidisciplinaire Congres ‘Leven toevoegen aan de dagen’ in de Jaarbeurs in Utrecht.

Carend vindt dat iedere patiënt de zorg moet krijgen die zij verdient. Ook als genezing niet meer mogelijk is. Met die drive is Carend door een groep zorgverleners opgericht. Wij zetten ons dagelijks in om de kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland structureel te verbeteren. Dat is hard nodig, want één op de drie patiënten krijgt op dit moment niet de gewenste zorg in de laatste levensfase. Dat komt enerzijds door een gebrek aan kennis en kunde, anderzijds door ons huidige zorgstelsel waarin palliatieve zorg niet de aandacht krijgt die noodzakelijk is, Wij doen een belofte: wij gaan dat veranderen de komende jaren en zoeken jullie hulp! 

Met dit congres wil Carend een eerste slag slaan in verbetering van kennis en kunde onder zorgverleners: wij hebben een gevarieerd programma samengesteld met gevierde namen uit de palliatieve zorg als Manu Keirse, Teun Toebes, Mustafa Bulut, Menno de Bree, Sabine Netters, Sander de Hosson en Eric Geijteman. 

In de middag bepaalt elke deelnemer zelf het programma: er zijn workshops over onder andere mantelzorg, zorg in de stervensfase, postmortale zorg, interculturele palliatieve zorg en het staken van medicatie in de stervensfase.

Tot 9 januari geldt een vroegboekkorting, daarna krijgen leden van V&VN 10% korting op de normale toegangsprijs. 

De eerste editie is meteen een feestelijk: Carend bestaat op deze dag op de kop af 2,5 jaar én rond het congres verschijnt het boek ‘Leven toevoegen aan de dagen’ van longarts Sander de Hosson en journalist Els Quaegebeur. Wij zullen de dag dan ook feestelijk afsluiten tijdens een borrel.

Een overzicht van het programma, de congresprijzen en alle sprekers vindt u hier: https://carend.nl/artikel/carend-congres-16-maart-2023-leven-toevoegen-aan-de-dagen-inschrijving-geopend

Bekijk de flyer van het congres.

 

Contact