Theatervoorstelling Lang zal hij Leven

  • Datum 08-11-2022
  • Tijd 16.30 uur voor professionals en 19.30 uur voor mantelzorgers en belangstellenden
  • Locatie Posthuistheater, Fok 78, Heerenveen
  • Kosten Gratis
  • Uiterste inschrijfdatum 08-11-2022

Deze voorstelling heeft inmiddels plaatsgevonden. Lees hier het artikel in de Leeuwarder Courant van 9 november 2022.

In het kader van de Dag van de Mantelzorg in november vragen we extra aandacht voor ‘dementie en mantelzorg’, door een specifiek thema uit te lichten: euthanasie bij dementie.

De Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân, gemeente De Fryske Marren, gemeente Heerenveen, Netwerk Dementie Fryslân, Sociaal Werk De Kear, Stichting Caleidoscoop en Sichtpunt halen daarvoor de theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’ naar Heerenveen. Een interactief theaterstuk over het thema euthanasie bij dementie. Een moeilijk maar belangrijk onderwerp dat in veel families tot discussies leidt. Voor zorgverleners is het belangrijk te weten hoe je de familie op zo’n moment kunt ondersteunen.

Tijdens de voorstelling wordt het publiek actief betrokken bij de dilemma’s en vragen die het verhaal oproept. Het is een creatieve manier om moreel ethische perspectieven op een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken. De voorstelling duurt 60 minuten en bestaat uit theater, afgewisseld met twee dialoogmomenten. Het gaat in de gesprekken en het theaterstuk niet om het komen tot één zienswijze, maar om het open verkennen van elkaars morele uitgangspunten.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op dinsdag 8 november. Graag tot dan!

Tijden

Aanvang voor professionals: 16.30 uur
Aanvang voor mantelzorgers en belangstellenden: 19.30 uur

Voor wie

De middagvoorstelling is voor alle zorgprofessionals die te maken krijgen met dit thema, zoals artsen (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, casemanagers, sociaal werkers en wijkteammedewerkers.

De avondvoorstelling is voor mantelzorgers en belangstellenden.

Accreditatie

Is aangevraagd bij V&VN.

alle-logo-s.png     

 

Dit stuk is tot stand gekomen door een creatieve samenwerking tussen de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en productiehuis Nachtzon Media. Het is ontstaan vanuit het meerjarige onderzoeksproject Moral Compass Project.

Inschrijving gesloten.
Contact