Werkconferentie Zingeving in de buurt

  • Datum 21 april 2020
  • Type evenement Werkconferentie
  • Tijd evenement 12:00 - 17:00 uur
  • Accreditatie Aangevraagd bij de SKGV
  • Kosten € 35 inclusief lunch en borrel
  • Locatie Locatie 78, Bunnik
  • Organisator Agora

Ben je als professional of vrijwilliger lokaal actief op het gebied van zingeving of wil je actief worden? Dan ben je deze dag in goed gezelschap. Lokaal zijn er vaak veel verschillende mensen en organisaties die ondersteunen bij levensvragen en zingevingsvraagstukken. En meestal kent niet iedereen elkaar of gebruikt niet dezelfde ‘taal’. Maar we hebben wél allemaal dezelfde uitdaging: hoe sluit ik zo goed mogelijk aan bij de levensvragen en behoefte aan een luisterend oor van de mensen in de buurt?

Doel

Op de werkconferentie Zingeving in de buurt - wat kan ik doen? worden de mogelijkheden in jouw buurt verkend. Hoe vind je elkaar op lokaal niveau rondom zingeving? Hoe kun je vanuit een gedeeld doel de samenwerking versterken. Hoe benut je elkaars aanbod en wat heb je aan elkaar?Je krijgt inzicht in de laatste onderzoeken voor vraagstukken en behoeften rondom zingeving en de mogelijke inzet van vrijwilligers. Ook hoor je hoe anderen dit in de praktijk doen. Tussen de verschillende sprekers wordt met elkaar aan de slag gegaan.

Programma

12.00 - 13.00 Inloop met lunch
13.00 – 13.10 Welkom
13.10 – 13.40 12 adviezen voor ouderen over zingeving Elizabeth van Oostrum, medeauteur van het Advies van de Raad van Ouderen over Zingeving, geeft een toelichting op het advies van de raad.
13.50 – 14.15 Naar behoeften vragen? Hoe doe je dat eigenlijk? Welke behoeften leven er op zingevingsgebied, hoe kom je daar achter?
14.15 – 14.40 Hoe vind ik lokale initiatieven? Platform Lokale Initiatieven Levensvragen (PRIL) geeft de actuele stand van zaken en vertelt meer over de relatie met de Centra voor Levensvragen, de diversiteit in begeleiders, etc.
14.40 – 15.10 PAUZE
15.10 – 15.40 De waarde van vrijwilligers Sociaal Werk Nederland en het Platform Vrijwillige Inzet vertellen meer over de beeldvorming over én de waarde van vrijwilligers.
15.40 – 16.05 Ons gesprek Een initiatief van KBO-Brabant over zingeving voor ouderen in de thuissituatie die ontstaan is vanuit de lokale gemeenschap.
16.05 – 16.30 Actieonderzoek: ZIN-samen Wat zijn de ingrediënten voor zinvolle samenwerking tussen Geestelijk Verzorgers en Vrijwilligers Levensvragen in 4 regio’s?
16.30 - 17.00 Afsluiting met borrel

Meer informatie

Meer informatie vind je op de site van Agora.

Inschrijven

Inschrijven kun je op de site van Agora

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.