Symposium onderwijs palliatieve zorg 'Word onderdeel van de optimalisatieslag'
Agenda

Symposium onderwijs palliatieve zorg 'Word onderdeel van de optimalisatieslag'

  • Datum 15 april 2021
  • Type evenement symposium
  • Tijd evenement 9.30 - 13.00 uur
  • Plaats online
  • Organisator O²PZ
Contactpersoon VUmc
Laatst geactualiseerd: 1 februari 2021

In zorgopleiding en -praktijk ligt de focus nog veelal op behandeling van de ziekte en dreigt de mens achter de patiënt vergeten te worden. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan de kwaliteit van leven. Het is dus zaak kennis over deze specifieke zorg meer plek te geven in de opleidingen voor zorgprofessionals. 

Reden voor O²PZ om op 15 april 2021 van 9.30 tot 13.00 uur online het ‘Symposium Onderwijs palliatieve zorg | Word onderdeel van de optimalisatieslag’ te organiseren. Waar bij het eerste symposium de focus lag op het belang van goed onderwijs over palliatieve zorg, word je in dit tweede symposium uitnodigd onderdeel te worden van de oplossing.

Het Onderwijsraamwerk palliatieve zorg 2.0 is klaar en momenteel wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van de toolbox met onderwijsmaterialen, de catalogus met het compleetste overzicht van alle scholingen in palliatieve zorg en een landelijke infrastructuur voor interprofessionele samenwerking. Kortom, straks staat alles klaar om de optimalisatieslag te maken en jij kunt daaraan bijdragen!

Het symposium start met het indrukwekkende verhaal van twee ervaringsdeskundigen, gevolgd door paneldiscussies en een interactieve workshop over vragen als 'Wat had beter gekund?' en 'Hoe kunnen zorgprofessionals zich bekwamen om de kwaliteit van leven beter te borgen?' Het complete programma volgt in februari, maar je kunt je nu alvast aanmelden. Dan word je op de hoogte gehouden van de verdere invulling van het programma.

Aanmelden symposium O²PZ

Contactpersoon VUmc
Laatst geactualiseerd: 1 februari 2021
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!