Promotie Janneke van Roij - resultaten van eQuiPe-studie
Agenda

Promotie Janneke van Roij - resultaten van eQuiPe-studie

  • Datum 25 mei 2022
  • Type evenement promotie
  • Tijd evenement 14.00 uur
  • Zorgvrager naasten, patiënten
  • Plaats Tilburg University en online
Contactpersoon
Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 maart 2022

Janneke haar promotie gaat over de resultaten van de eQuipe-studie. De eQuiPe-studie is het eerste grootschalige onderzoek naar de ervaring met zorg en kwaliteit van leven van mensen met gevorderde kanker en hun naasten. Janneke promoveert op 25 mei 2022 op de Tilburg University. Haar promotie is via een livestream te volgen.

eQuipe

Het doel van de eQuipe-studie is om via de ervaringen van patiënten en naasten aanknopingspunten op te sporen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de palliatieve zorg voor zowel patiënten met kanker als hun naasten. Lees op Palliaweb meer over de eQuipe-studie

Seksualiteit en verbondenheid

Eén hoofdstuk van het proefschrift van Janneke gaat over seksualiteit. Kanker en de behandeling van kanker kan de seksuele gezondheid van patiënten beïnvloeden. Echter, het is onduidelijk hoe seksuele gezondheid met gevoelens van verbondenheid samenhangt bij patiënten met gevorderde kanker en hun partners. Lees de samenvatting, geschreven door Janneke, op Palliaweb: Seksualiteit en verbondenheid bij gevorderde kanker.

Contactpersoon
Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 maart 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.