Online Kick-off community onderwijs en zingeving
Agenda

Online Kick-off community onderwijs en zingeving

  • Datum 12 maart 2021
  • Type evenement symposium
  • Tijd evenement 9.00 - 13.00 uur
  • Kosten geen
  • Plaats Online via Zoom
  • Organisator VGVZ
Contactpersoon Karin Seijdell VGVZ (Vereniging van Geestelijk VerZorgers)
Laatst geactualiseerd: 18 februari 2021

In deze community willen we docenten van het MBO, HBO en WO en andere maatschappelijke organisaties die onderwijs verzorgen over zingeving aan professionals en vrijwilligers in het sociaal domein en de eerste lijn, samenbrengen met geestelijk verzorgers die als docent onderwijs verzorgen voor deze professionals. Doel is om van elkaar te leren, een gezamenlijke taal te ontwikkelen als we het hebben over zingeving en spiritualiteit. Ook willen we lesmaterialen met elkaar delen. 

De initiële opleidingen van professionals hebben een belangrijke rol te vervullen. Als studenten al in een vroeg stadium kennismaken met begrippen als zingeving, levensvragen en spiritualiteit helpt hen dat om deze thema’s te herkennen bij hun patiënten en cliënten. De inzet van geestelijk verzorgers in de thuissituatie kan hierdoor gestimuleerd worden.

De kick-off wordt online gehouden via Zoom. Na aanmelding ontvang je de link. Het programma bevat een aantal plenaire onderdelen, een vrolijke verrassing als opfrisser en vier workshops waarin je je kunt verdiepen in bepaalde onderwerpen. Er is een keuze uit 12 workshops. Het overzicht van de workshops is te vinden op de aanmeldpagina. 

Programma

Dagvoorzitter: Marc Rietveld, geestelijk verzorger bij Zin, Utrecht

09:00 uur  Opening, Robert Koorneef, directeur van de VGVZ, Vereniging van Geestelijk VerZorgers

09:10 uur  Inleiding, prof.dr. Gaby Jacobs, hoogleraar Humanistisch Geestelijke verzorgingsstudies voor een plurale samenleving, Universiteit voor Humanistiek

09:45 uur  Start van de workshops 

10:15 uur  Tweede ronde workshops

10:45 uur  Vrolijk intermezzo/pauze

11:15 uur  Derde ronde workshops

11:45 uur  Vierde ronde workshops

12:15 uur  Korte break

12:30 - 13:00 uur  Plenaire afsluiting: contouren van onderwijs en zingeving in 2021 verder samen schetsen, maken van vervolgafspraken.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Klik hier om je aan te melden. Geef daarbij aan welke voorkeur je hebt voor de vier workshops, wij proberen daar zo veel als mogelijk rekening mee te houden.

Contactpersoon Karin Seijdell VGVZ (Vereniging van Geestelijk VerZorgers)
Laatst geactualiseerd: 18 februari 2021
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!